Translate

maandag 4 februari 2013

Smeertofu

Sommige dingen in deze wereld zijn echt geweldig. Zo ook deze smeertofu van Seven Arrows (van Maya Seitan, een kleinschalig bedrijf dat tofu, seitan en mochi op biologische wijze produceert). Als vegetarier of veganist is het niet altijd vanzelfsprekend om iets te vinden dat je op je brood kunt doen en altijd dat zoete komt op een bepaald moment je neus uit. Als vegetarier kun je dan nog altijd alle soorten kaas eten, maar als veganist is dat al wat moeilijker. Natuurlijk zijn er zowel in de gewone als de biologische supermarkt tegenwoordig steeds meer alternatieven: pindakaas en andere notenpasta's, hummus, exotische spreads en nepvlees. En toch ben je op een bepaald moment alles beu. Wat een geweldige ontdekking is het dan om dit in de versafdeling aan te treffen! Op zich ben ik echt geen zuiveleter: ik heb werkelijk waar een hekel aan kaas en het enige dat erin zou gaan is philadelphia met kruiden. Dus om te zeggen dat ik het mis: nee.
Toch is dit product superlekker en gezond (tenminste, als je er niet van overtuigd bent dat soja ongezond is). Eigenlijk is het ook heel makkelijk om zelf te maken, maar dan raad ik je aan om zijden tofu te nemen.

Ingredienten: tofu (water, sojabonen, nigari), zonnebloemolie, appelazijn, zeezout, kruiden
Voedingswaarde per 100g: 162 kcal, 10.24g eiwitten, 12.95g vetten, 1.16g koolhydraten

Calorie-arm en lekker. Je proeft echt heel goed het zure van de appelazijn en volgens mij is het nog lekkerder met wat bieslook erop! Ik heb het vanmiddag gegeten op essenenbrood met komkommer en daikonkiemen en dat beviel prima. Je zou het ook als sausje kunnen gebruiken voor bijvoorbeeld pita of falafel (denk aan looksaus met een paar teentjes look erbij!) of in je pasta, dan krijg je een romige 'kaas'saus. Als dip voor groentes is ook wel aan te raden. Kortom, veelzijdig, gezond (geen rare ingredienten en uitstekende voedingswaarde) en makkelijk zelf te maken. We love it!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten