Translate

zaterdag 27 oktober 2012

Kiemen !

Superfood

Wat is precies een superfood?Ik zou het formuleren als een voedingsmiddel van zeer hoge kwaliteit dat enorm hoge concentraties gezonde stoffen bevat. Een hele mondvol. Eigenlijk zijn het niet meer dan de gezondste dingen die je kunt eten en die heel veel goeds doen voor hoofd en geest.
Vandaag bespreek ik er eentje van, namelijk kiemen.

Preikiemen

Waarom zijn kiemen zo goed voor je ? Er wordt gezegd dat je enkel levend voedsel kunt laten kiemen, dus wanneer je kiemen eet weet je al sowieso dat je geen afval binnen aan het werken bent - bij wijze van spreken.
Kiemen bevatten hogere concentraties vitamines en mineralen dan gangbare etenswaren en daarom alleen al zijn ze zo goed. Ook zijn ze zeer licht verteerbaar voor je lichaam. Ze peppen je slaatjes, sandwiches en warme maaltijden open met een lekkere bite. Ze hebben ook een bijzondere smaak. Deze preikiemen smaken ook echt een beetje naar prei, maar toch anders.
Van tarwekiemen wordt ook brood gemaakt, het zogenaamde essenenbrood. Wanneer je granen, noten en zaden kiemt, verdwijnt het schadelijke fytinezuur en kun je dus beter essentiele mineralen opnemen.



Hier in Belgie wordt er essenenbrood verkocht van Vajra en Terrasana, in de smaken: tarwe, spelt, rogge, tarwe-rozijnen, tarwe-gember, spelt-rozijnen enzovoort. Google eens ,en beslis of het iets voor jou is.

Genoeg redenen en mogelijkheden dus om meer vitaliteit in je eten toe te voegen ! Bovendien kun je ook zelf  kiemen kweken, met behulp van een glazen pot of speciale kiemsetjes. De zaadjes worden in veel natuurwinkels verkocht, maar je kunt ook gewoon levend voedsel kopen en dat kiemen. Succes gegarandeerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten