Translate

zondag 25 mei 2014

Recept: baked oats met peer en amandelen

Een iets gesofisticeerdere versie van de baked oats. Dit kun je echt gewoon in een pannetje doen en zo opeten, heerlijk als ontbijt wanneer je iets meer tijd hebt, of je maakt het de avond tevoren klaar en warmt het 's ochtends op. Tip: als je het iets langer in de oven laat staan, karamelliseren de havervlokken als het ware waardoor er een gezonde crunch is.

Jammer genoeg heb ik geen ovenschotel voor één persoon, waardoor het er ietwat vreemd uitziet, maar dat doet natuurlijk niks af aan de smaak.



Ingrediënten voor één portie
- 50g havervlokken
- 1 peer
- 10g amandelen
- 85g amandelmelk
- kaneel (had ik niet in huis, dus ik heb kardemom gebruikt)
- 1/2 tl bakpoeder
- eventueel wat vanille- en/of amandelaroma

Werkwijze
Verwarm de oven voor op 200°C. Hak de amandelen fijn. Schil de peer en snijd hem in tweeën. Snijd de ene helft in iets grotere stukken en de andere helft in kleine blokjes. Mix met een staafmixer de amandelmelk en de grotere stukken peer tot een egaal mengsel, doe er eventueel wat aroma bij als je dat wenst. Meng in een ovenschaal de havervlokken, bakpoeder en de amandelmelk met stukjes peer. Als het vocht goed opgenomen is, roer je er de gehakte amandelen en de stukjes peer door. Bak 20 minuten in de oven. Je ontbijt is klaar. Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten