Translate

zaterdag 2 februari 2013

Recept: geroosterde pompoen

Als het buiten regent en je helemaal verkild bent, heb je comfortfood nodig. Als een linzenstoofpot of -soep niet genoeg is en je ook al zoveel zoete aardappelen hebt geroosterd dat het je neus uitkomt, is er nog altijd onze grote oranje vriend: de pompoen!
Ik keek er de hele schoolweek al naar uit: weekend, dus tijd om een lekkere kastanjepompoen te roosteren. Hoe gek ik ook ben op brood, ik had er zooooooo een zin in.
Het recept is supermakkelijk, net zoals dat van de zoete aardappel, maar het is heerlijk en lekker vullend. Je kunt het bij je diner eten, je kunt het - zoals ik - als lunch eten en je kunt ook als tussendoor een paar stukken opknabbelen (je loopt wel het risico geen honger meer te hebben voor het eten).

Ingredienten
- 1 pompoen (kastanje- of fles-) of 1/2 grote pompoen (zoals muskaat) liefst biologisch
- 2 a 3 el olijfolie

Werkwijze
Zorg dat de schil goed schoon is. Nu begint het zware werk: snijd de pompoen in twee en haal er de pitten uit. Gooi deze niet weg, want als je ze roostert heb je een heerlijk voedzaam tussendoortje!
Snijd nu de pompoen in spieen, ze mogen redelijk groot zijn.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Sprenkel de olijfolie over de stukken pompoen totdat zowat alles bedekt is. Schuif in de oven en rooster minstens 45 minuten, liefst langer, maar het hangt af van je oven.
Geniet van winterse warmte!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten