Translate

zaterdag 10 november 2012

Vleesvervanger: linzen

Groene linzen blijven steviger na het koken
Linzen worden tegenwoordig niet meer vaak gegeten, behalve door vegans en dat is eigenlijk best jammer, want deze peulvruchten bevatten veel goeds.
Linzen zijn rijk aan vezels en eiwitten en arm aan vet. De voedingswaarde verschillen per soort, maar deze groene van 2bio bevatten per 100g: 338 kcal, 28g eiwitten, 27g koolhydraten, 20g vezels en 1.5g vet. Niet slecht he?
Je kunt ze zowel als vleesvervanger eten als als zetmeelvervanger. Een goede portie is zo'n 80-100g. Lijkt misschien veel, maar is het echt niet. Van plantaardig voedsel neem je ook niet alles 100% op, omdat het afbreken van de celwanden meer moeite kost.
Linzen zijn, net als alle peulvruchten, te gebruiken in alles. Je kunt er soep, stoofschotels, ovenschotels, brood(beleg) en nog veel meer van maken. Bovendien zijn ze niet duur, de prijs is tussen de 2 en de 3 euro voor 500g. Een groot pluspunt van linzen is trouwens dat je ze niet hoeft te weken, in tegenstelling tot bonen.
Sla nu je slag in de supermarkt of biologische supermarkt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten