Translate

vrijdag 9 november 2012

Tabasco

Een (bijna) leeg flesje

Goed, tabasco dus. Er zijn duizend-en-een redenen om dit te eten. Ik weet nu niet of je het tot de supergezonde dingen kunt rekenen, maar feit is dat ik het enorm graag lust.
Wat zijn de ingredienten? Azijn, chilipepers, zout. Heel simpel en dit alles gerijpt in houten vaten, wat voor die karakteristieke smaak zorgt. Je moet natuurlijk wel van zuur en pikant houden, anders raad ik je het niet aan. Tabasco verschaft enorm veel smaak aan je gerechten, van een simpel slaatje tot een omelet tot een lekker pastagerecht. Verse chilipepers zijn ook erg lekker, maar door het zure van de azijn is dit net iets meer. Qua kcal stelt het amper iets voor, nog geen 20 kcal per 100ml. Nu moet je weten dat dit flesje 57ml bevat en dat eet je ook niet in een keer op, dus voor een dieet hoef je het heus niet te laten.

Maar wat is er dan goed aan een chilipeper?

Interessante vraag. Bekijk die mooie rode kleur, dat wijst op stoffen die goed zijn voor je gezondheid. De boodschap is zoveel mogelijk voedsel van verschillende kleuren te eten, dus met een chilipeper zit je al in de goede richting. Verder bevatten alle pepers stoffen die ervoor zorgen dat je stofwisseling versnelt. Nu wil dat ook niet zeggen dat je 6 keer daags al je eten met tabasco moet besprenkelen, want op de duur word je immuun. Hoe minder je gewend bent aan scherp eten, des te groter het effect. Op de scovilleschaal scoort tabaso 2500-5000, en afhankelijk van welke vergelijking je maakt, is het dus behoorlijk wat.

Het flesje is wel prijzig: 2.47 euro, maar je hebt er lang plezier van. Haast je dus al maar naar de winkel :)

3 opmerkingen:

  1. ge moet ter wel fameus van scheiten eb ik al gemerkt

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Gewoon vaker drinken en word die gewend ..
      Puur medicijn is dat ....!

      Verwijderen
  2. Op zomer in de warme en hete dagen flinke ijs-koude glaasje tomatensap met flink ook wat TABASCO in, lekkerder en gezonder dan ijsje ( ! suiker enz. enz. ) is ...

    BeantwoordenVerwijderen