Translate

woensdag 14 november 2012

Recept: (vegan) bananenbrood

Vers gebakken

Bananenbrood, een recept dat zowat iedereen kent. Je kunt het eten als ontbijt, lunch of tussendoortje, afhankelijk van of je het beschouwt als brood of als cake, want laten we wel wezen: echt "brood brood" is het niet. Maar wat weinigen kennen, is deze supergezonde, vegan versie ervan!

Ingredienten
- 250g volkoren (spelt)meel
- 2 a 3 flink rijpe bananen
- 2 eieren (voor de vegan versie: 4 el lijnzaad en 6 el water)
- water op gevoel
- eventueel 50g rozijnen of ander gedroogd fruit of noten

Werkwijze
Doe het meel in een kom, meng met de bananen, lijnzaad en water. Prak het goedje in elkaar en begin dan beetje te kneden. Voeg zoveel water toe als nodig is om een smeuig geheel te krijgen. Stort het in een bakvorm (ik heb een hartvormige cakevorm gebruikt) en laat zo'n 25 min bakken op 250 graden.
Laat afkoelen op een rooster, of eet het zo op.

Geen werk, voedzaam en lekker!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten