Translate

donderdag 29 november 2012

Oatcakes

Mooie doos, niet?
 Vandaag wil ik weer koekjes bespreken, namelijk de oatcakes van Clearspring, een Brits merk. Het zijn koekjes in 3 varianten: original, sun-dried tomato & herb en sea vegetable & black pepper.
Tot nu toe heb ik alleen de original en de sun-dried tomato & herb variant geproefd, maar ik moet zeggen, ze zijn lekker! En heel erg gezond.

De ingredienten in het algemeen zijn: havermeel, olijfolie, natriumbicarbonaat als rijsmiddel en zeezout, en dan bij deze variant ook nog oregano en zongedroogde tomatenpuree (zongedroogde tomaat, zonnebloemolie) .
Puur natuur. Op het doosje staat ook dat het vrij is van tarwe, zuivel en toegevoegde suiker. Doordat het alleen maar zulke goede ingredienten zijn, proeft het natuurlijk niet zoet. Dit vind ik persoonlijk niet storend, maar zoetebekken zullen dit niet apprecieren, of je kunt er natuurlijk ook wat jam of choco op smeren natuurlijk. Het is ook eerder te vergelijken met crackers dan echt met koekjes, maar de structuur is behoorlijk oat&raisin cookie achtig, namelijk bros. Het valt zo uit elkaar.

Ze zitten netjes per 4 verpakt en bevatten per stuk 48.6 kcal zoals je ziet, maar een pakje bevat zo'n 195 kcal. Meer dan de gemiddelde mueslireep, maar nog altijd niet overdreven veel voor een tussendoortje! Bovendien krijg je er ook goede voedingsstoffen mee binnen, namelijk eiwitten, koolhydraten, gezonde vetten en vezels. Er zit wel zeezout in, maar niet overdreven veel.



Het heeft een apart kleurtje, een beetje rood. Niet knalrood, maar dat is positief want dat wil zeggen dat er geen kleurstoffen etc aan zijn toegevoegd. Mijn favoriete variant is echter de original, omdat daar de volheid van smaak goed in uitkomt. De sun-dried tomato & herb smaakt ongeveer hetzelfde, maar dan een beetje verbrander.

Richtprijs is 2.50 euro voor de original, 2.55 euro voor de andere 2 varianten. Gekocht bij het Natuurhuis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten