Translate

dinsdag 20 november 2012

Lindt excellence

 Soms is het leven te duur om rauwe cacao te kopen, of heb je zin in een lekker stuk echte chocolade. Dan ben je meestal aangewezen op melkchocolade met allerhande fantasie vullingen of nootjes - deze laatste zijn nog de beste - want de pure chocolade, daar zitten meestal amper 55% cacaobestanddelen in, bitter weinig.
Wel nu, dat is afgelopen als het aan Lindt ligt! Je hebt ook pure chocolade van Cote d'or, maar die bevat wat te veel kcal voor mij en dan is dit een heerlijk alternatief. Bovendien zijn deze ingredienten veel natuurlijker: cacaomassa, magere cacao, cacaoboter, bruine suiker, natuurlijk Bourbon vanillestokje. Geen kunstmatig toegevoegde dingen of aroma's, top!
De voedingswaarde staan hier niet op, maar op een Amerikaanse website heb ik ooit vernomen dat 1 portie (40g) slechts 210 kcal bevat, niet bijzonder veel dus. Bovendien is het door het hoge cacaogehalte toch nog gezond, ook al zit er suiker in. Zolang je er niet elke dag 100g van eet (elke dag chocolade is wel toegestaan), kan het geen kwaad.
Lekkere chocolade voor jou?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten