Translate

zondag 18 november 2012

Herfsthavermout

Naar aanleiding van een artikel op Cherryfizz, heb ik daar een receptje van uitgeprobeerd. Het is wel niet zo mooi gelukt als daar, maar het smaakt er zeker niet minder om!
Noot: zij gebruikt 2 el havervlokken, maar dat werd mij veel te vloeibaar.



Wat heb je nodig ?
- 40g havervlokken
- 150g amandelmelk
- 50g bosvruchten
- 1/2 (nashi) peer - ik lust geen gewone peren
- handje granaatappelpitten
- flinke snuf kaneel

Werkwijze
Breng de havervlokken samen met de amandelmelk aan de kook, blijf goed roeren. Terwijl het pruttelt, doe je de bosvruchten 45 seconden in de magnetron en snij je de peer in blokjes. Wanneer het na 5-10 minuten klaar is, serveer je het met de bosvruchtjes onderaan (gebruik dezelfde kom, minder afwas ;)), erop de peerblokjes en de granaatappelpitten erbovenop gestrooid. Overlaad met kaneel en smul!
De rest van het fruit kun je lekker zo opeten.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten